Inzet van (nieuwe) oplossingen voor een emissiearme landbouw: meld je nu aan!

Inzet van (nieuwe) oplossingen voor een emissiearme landbouw: meld je nu aan!

t/m
1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch

Je bent van harte uitgenodigd voor het symposium ‘Inzet van (nieuwe) oplossingen voor een emissiearme landbouw’, georganiseerd door het Innovatie Netwerk Landbouw op dinsdag 25 juni van 12.00 tot 18.00 uur. Dit symposium is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is innovaties die een duurzame en werkbare landbouw dichterbij brengen. Laat je bijpraten over innovaties en het borgen van emissiereductie, het gebruik van data en meetprotocollen. Praat mee over hoe duurzaam boeren en verdienmodellen hand in hand kunnen gaan. Het Innovatie Netwerk Landbouw is erop gericht om doorbraak innovaties te versnellen. Kom op 25 juni kijken waar we staan bij het effectief terugdringen van emissies en het verbeteren van dierwaardigheid. Maak je keuze uit niet minder dan vijf deelsessies en meld je aan!

Meld je hier aan
 
 
📅 25 juni 2024, 12:00 – 18:00 uur.
 
📌 Het Congrescentrum 1931, ‘s-Hertogenbosch.

Afbeelding
symposium emissiearme landbouw

Inzet van (nieuwe) oplossingen voor een emissiearme landbouw: meld je nu aan!

Programma

12:00 – 13:00 Netwerklunch

13:15 – 14:15 Plenaire opening

 • Esther de Snoo en Roel Schutten trappen de middag af met een welkomstwoord.
 • Paul Bleumink over het belang en stand van zaken Versnellingsaanpak. Paul geeft stand van zaken aan van Versnellingsaanpak, maar legt ook de urgente problematiek op tafel; problematiek en uitdagingen die in de deelsessies weer verdere aandacht krijgen.
 • Toekomstgericht innoveren met Clemens Duijnisveld, Henk Hanskamp en Elian Verscheijden. Zij geven hun inzichten op de innovatieagenda (high- en low tech) voor de komende jaren. Hoe kijken zij naar de toekomst, waar ligt hun innovatiefilosofie, hun innovatieagenda en waar ligt handelingsruimte vanuit het vakmanschap van de boer?
 • Ruud Tijssens, Henk Gerbers en Marjoos van den Berg geven hun reactie op het voorgaande vanuit het perspectief van de sector. Doen hetzelfde vanuit het perspectief van de samenwerkende provincies.

14:15 – 14:45 Pauze

15:00 – 16:15 Keuzeprogramma deelsessies:

 1. Innovatie: van theorie naar praktijk in emissiebeheer (Klaas de Jong, Nico Verdoes en Albert Winkel)
 2. Meetprotocollen, sensoren en data: waar staan we? (Chris van Naarden, Tom Ploeger, Martine van den Wittenboer en Anne-Jo Smits)
 3. Doelsturing en innovatie in gebiedsprocessen (Laure d’Hondt en Linda de Bie)
 4. Duurzaam boeren en een stabiel verdienvermogen: hoe dan? (Sietse Draaijer, Gerben Koot, Paul Rijken en IJsbrand Snoeij)
 5. Op naar bestuurlijk lef: voor een duurzame en dierwaardige veehouderij (Gé Backus, Elbert Roest, Hans van den Boom, Leo Blanken, Henk Gerbers, Fred Stouthart, Lambert Polinder en Mila Stigter)

16:30 – 17:00 Doorstart van het programma Versnellingsaanpak en doorkijk

 • Bart de Voogd introduceert de website
 • Paul Bleumink over de projecten in uitvoering- en ontwikkelingen
 • Esther de Snoo en Roel Schutten sluiten af

17:00 – 18:00 Netwerkborrel